ARAŞTIRMA

Tüm Dünyada Birinci Basamak sağlık hizmetlerinin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Koruyucu ve basamaklandırılmış tanı ve tedavi hizmetleri maliyet etkin bir sağlık hizmet sunum olanağı sunduğundan birinci basamak sağlık hizmetleri desteklenmektedir. Aile Hekimliği bu alandaki temel disiplindir. Bireysel sağlık hizmet sunumunda toplum sağlığını da esas alan biyopsikososyal ve toplumsal bir klinik yaklaşımı benimser. 

Her disiplinin olduğu gibi Aile Hekimliği disiplininin de kendine özgü araştırma alanları vardır. Bu alanlar topluma dayalı ve ASM lere başvuran/kayıtlı olan bireylerin yer aldığı kliniğe dayalı alanlardır. Bu alanlarda toplumun temel sağlık ihtiyaçlarına ve sağlık sorunlarına yönelik tanımlayıcı ve yol gösterici araştırmaların yanı sıra, kohort, olgu-kontrol ve randomize kontrollü araştırmalar da gerçekleştirilebilmektedir.

Fakültemizin Klinik Uygulamalara Giriş Programı (KUG) çerçevesinde yapılan öğrenci araştırmalarının ve Fakültemiz Aile Hekimliği Anabilim Dalı uzmanlık öğrencilerinin tez araştırmaların gerçekleştirilme yerlerinden biri olması, Merkezimizin temel kuruluş amaçlarından olan "eğitime katkı" ile ilgili amaçlarını da desteklemektedir.

Araştırmaların Uluslararası dergilerde yayınlanması Üniversitemizin bilimsel görünürlüğüne ve değerine Merkezimizin katkısıdır.

Araştırmalar ayrıca Merkezimize ve Üniversitemize diğer Üniversitelerle ve Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Birliği gibi Uluslararası kuruluşlarla ve sivil toplum kuurluşlarıyla işbirliği yapma olanağını sağlar. Dünyadaki diğer "Community Research Center" larla işbirliği yapmak yine Merkezimizin etki alanını genişletmesine olanak sağlayacaktır.   


Bu sayfa Marmara Aile Hekimliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MARAHEK) tarafından en son 18.03.2019 22:57:00 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM